2008-10-13 17:02:06• hírek • Szatmár.ro

Mi is megérezzük

A Szatmár Megyei Tanács már hetek óta várja a kormánytól a költségvetés-kiegészítést. A megye önkormányzatainak kasszái ugyanis még a júniusi választások környékén kiürültek.

Ez az összeg, amit a kormány utólag kiutal, csupán az év hátralévő részének költségeit fedezné. Egyelőre a jövő évre sem túl jók a kilátások, ugyanis amennyiben nem emelkednek a kamatok, közel 10 millió lej kamatot kell majd kifizetnie a Megyei Tanácsnak.

Csehi Árpád, megyei tanácselnök szerint, a jövő év pénzügyi helyzetét nagyban befolyásolja a nemrég bekövetkezett világválság. A mostani helyzet miatt rendkívül bizonytalan a helyzet.

A tanügyi dolgozók fizetésemelését ugyanúgy megérezzük, mint a világválságot, ugyanis azért késik a kormánytámogatás, mert jelenleg a kormány a helyzet átértékelésén dolgozik.

- Nagyon nagy szükség van a költségvetés-kiegészítésre, hiszen megyeszerte kiürültek az önkormányzatok kasszái. Régóta várunk erre a pénzre és sajnos, még nem lehet tudni, hogy mikor fogjuk megkapni. Sőt, még azt sem tudni egyelőre, hogy mekkora összeggel számolhatunk. Remélhetőleg, hamar elvégzik a tanügyi alkalmazottak miatti értékelést és megkapjuk a pénz - magyarázta Csehi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: